Lediga p-platser finns att hyra

22 februari 2022 Lily Hansen

editorial

Alla hyresgäster har inte bil, så de behöver ingen p-plats. Andra har två bilar och skulle vilja få tillgång till en extra parkeringsplats. Det finns möjligheter till det när bostadsbolaget hyr ut p-platser separat.

Har du själv två bilar, vill du förstås ha den andra parkeringsplatsen så nära huset som möjligt, så att du slipper gå flera kvarter på morgonen när du ska köra till jobbet. Gå in på en hemsida för just lediga p-platser och titta vad som finns. Utbudet varierar hela tiden, så du får kanske kolla lite då och då.

Ett jämnt flöde av intäkter

Den som äger p-platser vill i allmänhet bara ha sin uthyrningsvolym fullt använd, så att bolaget får in så mycket intäkter som möjligt. En outhyrd plats betyder mindre förtjänst för ägaren, så du kan kolla möjligheter att få hyra en p-plats i närheten även om du inte bor hos just den fastighetsägaren.

Parkeringshus är ju kända för att vara en kassako, där det hela tiden strömmar in pengar men inte krävs så mycket arbete och underhåll för fastighetsägaren. Som bilägare är det bra att ha en betald parkeringsplats, gärna utanför fönstret, så att man inte behöver tänka på att ha pengar till en automat hela tiden. En fast kostnad som betalas bara, och sedan är det inget mer besvär med det.

 

lediga p-platser

 

Bra med en egen p-plats

Det är också bra att ha sin egen p-plats när det är mycket folk på området. De flesta hus har besöksparkeringar, men det kan fort bli fullt. Har man en egen, betald plats i närheten, underlättar det mycket när det är fullt med bilar.

Det är en lyx, men också en försäkring om att ingen tar din egen p-plats, och att du inte kommer att kunna få böter för att du har glömt stoppa i pengar. Det är bekymmersfritt, helt enkelt.

Fler nyheter